Blackjack regler - Få helt styr på reglerne

Har du aldrig spillet blackjack før, og vil du gerne lære det, eller skal du bare have læst op på og genopfrisket reglerne til det populære kortspil, der også tit kendes som 21? Læs med her, hvor vi gennemgår alt du skal bruge for at komme godt i gang, hvordan spillet efterfølgende spilles, og de overordnede blackjack regler. 

Formålet med black jack er at score den højeste værdi, dog uden at komme over en sum på 21. 

Afspil video

+500 virksomheder har brugt Pulsevent inklusiv

Det skal du bruge og vide

Det man skal bruge til blackjack er et klassisk kortspil på 52 kort og jetoner, som man kan satse. Man kan være mellem 2-10 spillere. 

Alle kortene har en værdi, og er det er det, man tæller efter, for at nå 21 (eller under). Alle billedkortene tæller som 10 point, esserne tæller som enten 1 eller 11 og resten af kortene tæller for den værdi, der står på kortet. Den bedste hånd består af et es (11) og et billedkort (10), da dette giver 21 point. 

Mikkel Curth,

Event Manager

Få et skræddersyet tilbud

Tøv ikke med at kontakte os. Vi laver ofte events med kunder, som selv har ideer, som vi efterfølgende sætter sammen.
 
Ring på 40 89 20 91, skriv en mail på info@pulsevent.dk eller bliv kontaktet ved at udfylde vores formular.

Blackjack regler - Kom godt i gang

Det første, man skal gøre, er at vælge en ‘dealer’. Dealeren er også den, der deler kort ud i den pågældende runde, og det er dealeren mod alle andre. Dealeren deler ét kort ud til alle deltagere, inklusiv sig selv. 

Sådan spilles det

Når dealeren har delt et kort ud til alle, så er spillet i gang. Bliv ved med at læse med, for at få styr på dine blackjack kortspil regler. Formålet er, som nævnt tidligere, at komme så tæt på summen 21, men ikke over. 

  1. Det første kort, der er delt ud, ligger med billedsiden nedad. Deltagerne skal kigge på dette kort og vælge, hvor meget de vil satse. 
  2. Når der er satset, kigger dealeren på sit kort og vælger, om indsatsen skal fordobles eller ej. 
  3. Dealeren deler endnu et kort ud, denne gang åbent.
  4. Hvis nogen nu har black jack, så har de vundet, med mindre at dealeren også har black jack, så vinder dealeren indsatsen. 
  5. Hvis ingen har blackjack, så fortsætter spillet indtil en spiller får det. Spillerne med blackjack vinder indsatsen. 

Spillet slutter, når dealeren ikke vil tage flere kort eller har passeret 21. Så skal dealeren betale sin indsats til de spillere, der havde højere sum end sig selv, og omvendt for spillerne. 

Hvis du også ønsker at lære flere regler om kortspil end blackjack regler, så kan du også læse mere om Røvhul regler eller Casino regler. 

Inspiration til sjove aktiviteter til dit firmaarrangement

Holdorientering

I små teams kæmper I om at opnå flest point I et intenst race mod de konkurrerende hold. Alle kan deltage og bidrage til holdet uanset fysiske forudsætninger. Det fysiske niveau fastsættes ud fra jeres ønsker og behov. Holdorientering er perfekt som en afslutning på en større event, aktivitet i forbindelse med mødeaktivitet eller som en del af en idrætsdag.

Night Games

Få en unik oplevelse, når vi slukker lyset og spiller bold i mørket. Ved hjælp af selvlysende bolde og knæklys får I en helt særlig oplevelse. Boldspillene kan eksempelvis være: Basketball, fodbold, speedminton, battle, volleyball e.lign.

Hvad er et team?

Stratego

Stratego er et sjovt og aktivt spil, der udfordrer teamets samarbejde. De forskellige teams dyster mod hinanden om at indsamle flest point. Det handler i høj grad om at iværksætte den bedste strategi og bruge alles ressourcer. Stratego spilles på et større areal enten ude eller inde.

Battle

Forestil jer spændingen og de bedste elementer fra sneboldskrig, men uden at man bliver våd og fryser. I battle leger I med jeres samarbejde, strategi, rolleafklaring og indlevelsesevne. Det handler om at gemme sig, at skyde modspillerne, at lave et taktisk angreb, at undvige skud fra modspillerne, at erobre fanen og meget mere.

Handelsspillet

Handelsspillet er et spil der udvikler og udfordrer deltagernes strategiske sans, samarbejde og kreativitet. Holdene skal forsøge at forøge deres formue, ved at købe billigt og sælge dyrt i det komplekse marked. Handelsspillet kræver gode forhandlingsevner, rollefordeling og en sans for at samarbejde om det store overblik.

Hestevæddeløb

I hestevæddeløb overføres livet og stemningen fra travbanen til et aktivt og sjovt event, hvor det taktisk overblik, kendskab på tværs af deltagerne og den muntre stemning er kernen. Oplev den intense stemning fra travbanen når kusk og rytter drøner ned af langbanen, mens tilskuerne hepper på deres favoritter.

Mesterskaberne i Pulsbold

I Pulsbold præsenterer vi alternative boldspil, hvor alle kan være med og opleve glæden ved at spille sammen. På den måde sættes alle deltagerne i spil, ud fra deres forskellige forudsætninger på en sjov og ligeværdig måde. Kommentatorer, musik og tilskuere sørger for den intense stemning på og omkring banen.

Storkommunikation

I forskellige udfordrende rammer, skal der videregives og modtages oplysninger. Her er det grundlæggende, at der anlægges en kreativ tilgang og opbygges en forståelse af dem, som man samarbejder med. Således er storkommunikation en sjov oplevelse, som kan åbne øjnene for nye kommunikationsformer og samarbejdselementer.

Stjerneløb

Et opgaveløb, der tager deltagerne i hold rundt til spændende og udfordrende opgaver. Her er der fokus på sjove opgaver, hvor holdene skal samarbejde om at løse så mange opgaver som muligt. Holdene kæmper om at skaffe flest point. Det er dermed et “løb”, hvor der både er mulighed for at brænde igennem og gå efter sejren, eller koncentrere sig om sjov og hygge på holdet.

Firmaaktiviteter som ryser kollegaer og medarbejdere sammen på kryds og tværs

Stormester

I stormester udfordres den kreative tankegan når vi tager deltagerne igennem udfordrende opgaver, som man kender dem på tv. Der laves realistiske kulisser med kameramæmnd og tv studie.