Røvhul regler - Få styr på det officielle kortspil regelsæt

Dette skønne og sjove røvhul kortspil er et af de simple af sin slags med få regler. Men det er alligevel noget, der kan skille vandene, og derfor er det godt at få styr på sine røvhul regler, inden I går i gang.

Røvhul kortspil regler

Vi hjælper jer derfor gerne på vej med de tilhørende regler, så I kan komme i gang med alt det sjove. Fordi sjov og leg, det skal der være god plads til.

Dette kortspil kan (optimalt) spilles af alt mellem 2-7 spillere – alt afhængigt af antallet af kort i et sæt. Jo flere I er, des flere kort sidder I hver især med, og det bliver kun sjovere jo flere kort, hver spiller har.

Det handler grundlæggende om ikke at blive røvhul, men tværtimod blive præsident, eller vicepræsident (alt efter antallet af spillere).

Du skal til dette spil bruge:

 • Et kortspil (inkl. jokere)

Kom i gang - røvhul regler:

 • Først deles alle kort ud til alle de deltagende spillere.
 • Det laveste kort er en 3, da 2 har den højeste værdi i dette kortspil. Derudover rydder du med både 10 og joker, OG hvis der er fire af en slags efter hinanden (kommer vi ind på senere).
 • Nu kan spillet starte. Vedkommende med klør 3 starter.
 • Nu handler det overordnet om at komme af med sine kort først, men at kunne holde sig aktiv i spillet hele tiden.
 • Næste spiller efter klør 3 skal nu lægge ét kort af samme eller højere værdi end 3, og så frem deles rundt blandt deltagerene. Hvis der lægges to stk. 3, er røvhul regler for dette kortspil, at vedkommende efterfølgende skal matche antallet af kort, MEN med en højere værdi.
 • Du kan altid melde “pas” og springe din tur over, hvis ikke du kan matche med en højere værdi.
 • Lægges der to af en værdi, lad os sige to 8’er, og sidder du med de sidste to 8’er, kan du nu lægge disse to, og du rydder bordet.
 • Når runden ender med enten, at én rydder, eller én sidder som den sidste, og ingen ønsker eller kan lægge kort af højere værdi, afsluttes runden, og nu kan vedkommende, som vandt starte en ny runde – hvor der oftes startes med laveste værdi igen.
 • Så frem deles løber spillene, indtil én er kommet af med alle kort (præsidenten), og én sidder tilbage med sine kort som den sidste (røvhul).
 • Disse røvhul kortspil regler gælder ved få spillere. Kommer I over 4 spillere, spiller flere ofte med vice-præsident og vice-røvhul, som er nr. 2 i toppen og i bunden. Men dette er valgfrit

Spillets afslutning

Navnet på kortspillet er sigende i forhold til udfaldet af selve spillet, da taberen udnævnes røvhul. Vinderen, der først kommer af med alle sine kort er derimod præsidenten. Fordelingen af disse titler er ikke helt ligegyldig, idet man sjældent kun spiller én omgang Røvhul, og det er her titlerne kommer ind i billedet.

Ved næste runde får præsidenten nemlig lov til at aflevere to kort til personen, der blev røvhul. Præsidenten bestemmer selv, hvilke kort det skal være. Hvis man er flere spillere, kan man også spille med regler om en vice-præsident og et vice-røvhul. 

Vice-præsidenten skal aflevere ét kort, som vedkommende selv vælger, til vice-røvhullet, og denne person skal aflevere det højeste kort på hånden til vice-præsidenten.

Røvhullet er derfor dårligst stillet til næste runde, da vedkommende skal aflevere de to højeste kort på hånden til præsidenten. Det kan derfor være svært at slippe væk fra bund-positionen, når man først har haft en dårlig runde.

Laveste og højeste kort

Det laveste kort i røvhul regler er treeren, derefter 4’eren, 5’eren osv. indtil esset. 2’eren er det højeste kort og dermed også det bedste. Jokerne er også gode at have, da de kan lægges ovenpå alle andre kort og rydde bordet. 

Det er derfor guld værd, hvis du sidder med 2’ere og jokere på hånden. Vi anbefaler derfor ikke, at du giver disse kort til røvhullet eller vice-røvhullet, hvis du er blevet præsident eller vice-røvhul, medmindre du vil give dine modstandere en fordel i næste runde.

Giv kortspillet et twist

Hvis du ikke kan få nok af Røvhul, kan du også foreslå spillet til den næste festlige aften du skal til. Der kan nemt inkorporeres forskellige ekstra regler og udfordringer, som gør spillet endnu sjovere.

Det kan eksempelvis være at præsidenten får lov til at bestemme regler for de andre deltagere, såsom at ingen må forlade spillet, imens det er i gang.

 

Vi ønsker jer god spillelyst! Måske du også er interesseret i vores artikler om Yatzy regler eller 7 kabale regler?

Kortenes værdi

Hvis du er i tvivl om, hvilke kort der er de bedste og mindre gode at have på hånden, så opremser vi her kortenes værdier en for en. Hvis du er blevet præsident, og skal give dine to dårligste kort til røvhullet, så kan du her se, hvilke kort der er de laveste og dermed dårligste. 

Hvis du er blevet røvhul og skal give dine to bedste kort til præsidenten, kan du ligeledes her se, hvilke der er de højeste eller bedste kort, fordi de kan rydde bordet i tilfælde af, at man ikke kan lægge et højere kort end modstanderen.

Det samme gælder for vicepræsidenten og vicerøvhullet, der også skal bytte deres bedste og dårligste kort med hinanden – dog kun ét i stedet for to kort. 

Et almindeligt kortspil indeholder 52 spillekort med jokere, og kortenes værdier i et røvhul kortspil er som følger:

3’er – laveste kort

4’er – næst laveste kort

5’er – 3. laveste kort

6’er – 4. laveste kort

7’er – 8. bedste kort

8’er – 7. bedste kort

9’er – 6. bedste kort

Knægt – 5. bedste kort

Dame – 4. bedste kort

Konge – 3. bedste kort

Es – næst højeste kort

2’er – højeste og bedste kort

10’er – rydder bordet

Joker – rydder borde

Et kortspil til mange mennesker

Noget af det der gør Røvhul kortspillet unikt og ekstra sjovt, er, at der nærmest ikke er grænser for, hvor mange personer der kan være med til at spille. Så længe man har flere kortsæt, kan man udvide spillet til mere end 10 personer.

Det er derfor et spil, der er inkluderende, og som kan få et smil på læben hos så mange som muligt. Det kan eksempelvis være et sjovt spil at spille i frikvarteret med sine klassekammerater eller til en fest, hvor spillet kan samle alle. 

Få et skræddersyet tilbud

Tøv ikke med at kontakte os. Vi laver ofte events med kunder, som selv har ideer, som vi efterfølgende sætter sammen.
 
Ring på 40 89 20 91, skriv en mail på info@pulsevent.dk eller bliv kontaktet ved at udfylde vores formular.
Mikkel-uai-258x258

Mikkel Curth,, Event Manager