Yatzy regler - spil med enten 5 eller 6 terninger

Er I flere i selskabet, der ikke kender de korrekte yatzy regler, så læs med her og bliv klogere på, hvordan spillet spilles og ikke mindst vindes.

yatzy regler

+500 virksomheder har brugt Pulsevent inklusiv

Nogle vil nok mene, at spillet kræver mere held end forstand, og det kan man måske også godt argumentere for. Uanset om I spiller med 5 eller 6 terninger, gælder det om få de angivne talkombinationer, der fremgår af din blok.

Traditionelt set er Yatzy et spil, hvor der skal bruges 5 terninger, men spillet bliver lidt længere og sjovere, hvis I anvender 6. Vi guider jer og sætter jer ind i de præcise regler.

Til spillet skal I bruge:

 • 5 eller 6 terninger
 • Raflebæger 
 • Yatzyblok
 • Skriveredskab 

Få et skræddersyet tilbud

Tøv ikke med at kontakte os. Vi laver ofte events med kunder, som selv har ideer, som vi efterfølgende sætter sammen.
 
Ring på 40 89 20 91, skriv en mail på info@pulsevent.dk eller bliv kontaktet ved at udfylde vores formular.
Mikkel-uai-258x258

Mikkel Curth,, Event Manager

Sådan spiller I efter korrekte Yatzy regler:

 • Der er ikke begrænsning på, hvor mange spillere I kan være, men som regel er man mellem 2-6 spillere.
 • Det gælder om at ramme flest mulige kombinationer af de tal, der står på din Yatzy blok og dermed opnå flest point.
 • Turen går på runde, og man har tre forsøg per runde til at opnå en af de talkombinationer, som er angivet på din blok. Det er op til hver enkelt spiller, om man vil anvende alle 5 eller 6 terninger per kast eller kun nogle af dem.
 • Hvis ikke terningerne angiver nogle af de korrekte talkombinationer i en given runde, er deltageren nødsaget til at strege en selvvalgt kombination. Det betyder, at det ikke er muligt at få de point, som kombinationen ville give. 

Disse talkombinationer skal du bruge i Yatzy:

 • Enere-sekser: Du skal bruge mindst fire enere, toere, trere, firere, femmere og seksere.
 • Hvis du som minimum får fire terninger af kombinationerne ovenfor, som giver en totalsum på 63 eller mere, hvis du får flere af hver, får du frigivet en bonus på 50 ekstra point.
 • Et par: Denne angiver blot to ens terninger. Det højeste antal prikker giver flest point. 
 • To par: Her skal du bruge 2×2 ens – igen helst med flest prikker. 
 • 3 ens: Svarer til tre ens terninger.
 • 4 ens: Fire ens.
 • Lille straight: Hvis du slår de fire eller fem mindste terninger fra 1-4 eller 1-5.
 • Stor straight: Hvis du slår de fire eller fem største 2-5 eller 2-6.
 • Cameron: (udelukkende med 6 terninger) hvis du både slår en ener, toer, treer, fire, femmer og sekser.
 • Fuldt hus: Hvis du får to ens og tre andre, der også er ens. 
 • Chancen: Hvis ikke du har flere talkombinationer tilbage, kan du tælle summen af prikker og skrive dem ind på din blok. 
 • Yatzy: Hvis du har fået enten 5 eller 6 ens har du slået Yatzy, hvilket også udløser en bonus på 50 ekstra point.

Vi håber, at I nu er klædt godt på til at påbegynde spillet med de gennemgåede Yatzy regler. Rigtig god fornøjelse!

Få inspiration til udendørs teambuilding

Holdorientering

I små teams kæmper I om at opnå flest point I et intenst race mod de konkurrerende hold. Alle kan deltage og bidrage til holdet uanset fysiske forudsætninger. Det fysiske niveau fastsættes ud fra jeres ønsker og behov. Holdorientering er perfekt som en afslutning på en større event, aktivitet i forbindelse med mødeaktivitet eller som en del af en idrætsdag.

Hvad er et team?

Stratego

Stratego er et sjovt og aktivt spil, der udfordrer teamets samarbejde. De forskellige teams dyster mod hinanden om at indsamle flest point. Det handler i høj grad om at iværksætte den bedste strategi og bruge alles ressourcer. Stratego spilles på et større areal enten ude eller inde.

5 kamp

5 Kampen

Med 5 kamp kan I styrke sammenhold og relationer på tværs af grupper og deltagere. I kommer som gruppe igennem 5 kreative samarbejdsaktiviteter og discipliner, hvor der blandt andet er vores helt egen “Nak og Æd”, rengøringscurling, gambleren og meget andet. I er blot lovet smil, grin og samarbejde.

Battle

Forestil jer spændingen og de bedste elementer fra sneboldskrig, men uden at man bliver våd og fryser. I battle leger I med jeres samarbejde, strategi, rolleafklaring og indlevelsesevne. Det handler om at gemme sig, at skyde modspillerne, at lave et taktisk angreb, at undvige skud fra modspillerne, at erobre fanen og meget mere.

Hestevæddeløb

I hestevæddeløb overføres livet og stemningen fra travbanen til et aktivt og sjovt event, hvor det taktisk overblik, kendskab på tværs af deltagerne og den muntre stemning er kernen. Oplev den intense stemning fra travbanen når kusk og rytter drøner ned af langbanen, mens tilskuerne hepper på deres favoritter.

Mesterskaberne i Pulsbold

I Pulsbold præsenterer vi alternative boldspil, hvor alle kan være med og opleve glæden ved at spille sammen. På den måde sættes alle deltagerne i spil, ud fra deres forskellige forudsætninger på en sjov og ligeværdig måde. Kommentatorer, musik og tilskuere sørger for den intense stemning på og omkring banen.

Stjerneløb

Et opgaveløb, der tager deltagerne i hold rundt til spændende og udfordrende opgaver. Her er der fokus på sjove opgaver, hvor holdene skal samarbejde om at løse så mange opgaver som muligt. Holdene kæmper om at skaffe flest point. Det er dermed et “løb”, hvor der både er mulighed for at brænde igennem og gå efter sejren, eller koncentrere sig om sjov og hygge på holdet.