500 regler - Sådan spiller du rommy/rummy kortspillet

Hos Pulsevent elsker vi leg og spil, der samler folk, så vi hjælper jer selvfølgelig også med at lære eller genopfriske 500 regler, der også kaldes for rommy/rummy. 

Afspil video

+500 virksomheder har brugt Pulsevent inklusiv

Rommy / Rummy / 500 regler er de samme

Først og fremmest vil vi lige afklare en gang for alle at spillet, på trods af forskellige kaldenavne, har de samme regler. Rummy er den engelske betegnelse for kortspillet, der af nogen danskere kaldes for rommy. Spillet går i al sin enkelhed ud på at samle stik, og vinderen er den, der først rammer 500 point – som er der, dette navn kommer af.

Når det er på plads, så lad os komme igang med reglerne og det du skal bruge for at spille.

Det skal du bruge

For at spille 500, skal man ikke bruge andet end et almindeligt kortspil (med jokere) og noget at skrive på. Det kan enten være et stykke papir og noget at skrive med, eller du kan bruge din smartphone til at føre pointtavle på. 

At holde styr på pointene i spillet er nemlig essentielt, hvis man ønsker at afgøre en overordnet vinder. 

  • 2+ spillere
  • Et sæt spillekort – det er sjovest med jokere, men kan også spilles uden
  • Noget at skrive på
  • En lommeregner (hvis nødvendigt)


For at danne rammerne for et hyggeligt spil, kan man også altid tilføje nogle snacks og lækre drikkevarer, som kan nydes imens spillet er igang. 

Mikkel Curth,

Event Manager

Få et skræddersyet tilbud

Tøv ikke med at kontakte os. Vi laver ofte events med kunder, som selv har ideer, som vi efterfølgende sætter sammen.
 
Ring på 40 89 20 91, skriv en mail på info@pulsevent.dk eller bliv kontaktet ved at udfylde vores formular.

Kortspil 500 regler

Når der er styr på deltagerne og de ting, der skal bruges for at spille, så er det bare at opnå enighed om reglerne. 

Kom igang med spillet

  1. Vælg en dealer, der blander kortene (kan gå på runde)
  2. Dealeren giver hver spiller 7 kort
  3. Resten af kortene ligges i en bunke med billedsiden nedad, så alle kan nå
  4. Tag det øverste kort i bunken og læg det med billedsiden opad ved siden af bunken
  5. Personen til venstre for dealeren starter (eller den yngste/ældste spiller)

Vær den første til at nå 500 point

For at vinde spillet, gælder det som sagt om at opnå 500 point først. For at opnå point, gælder det om at samle stik. Spillet varer ofte op til flere runder, før en spiller når de famøse 500 point. 

Et stik består altid af minimum 3 kort, der har samme kulør og som er i kronologisk rækkefølge. Det kan eksempelvis være hjerter 2-3-4. Hvis I spiller med jokere, kan en joker erstatte et af kortene. 

Kan du ikke få nok af kortspil, så læs også Røvhul kortspil regler eller Krig kortspil regler

Inspiration til sjove aktiviteter til dit firmaarrangement

Holdorientering

I små teams kæmper I om at opnå flest point I et intenst race mod de konkurrerende hold. Alle kan deltage og bidrage til holdet uanset fysiske forudsætninger. Det fysiske niveau fastsættes ud fra jeres ønsker og behov. Holdorientering er perfekt som en afslutning på en større event, aktivitet i forbindelse med mødeaktivitet eller som en del af en idrætsdag.

Night Games

Få en unik oplevelse, når vi slukker lyset og spiller bold i mørket. Ved hjælp af selvlysende bolde og knæklys får I en helt særlig oplevelse. Boldspillene kan eksempelvis være: Basketball, fodbold, speedminton, battle, volleyball e.lign.

Hvad er et team?

Stratego

Stratego er et sjovt og aktivt spil, der udfordrer teamets samarbejde. De forskellige teams dyster mod hinanden om at indsamle flest point. Det handler i høj grad om at iværksætte den bedste strategi og bruge alles ressourcer. Stratego spilles på et større areal enten ude eller inde.

Battle

Forestil jer spændingen og de bedste elementer fra sneboldskrig, men uden at man bliver våd og fryser. I battle leger I med jeres samarbejde, strategi, rolleafklaring og indlevelsesevne. Det handler om at gemme sig, at skyde modspillerne, at lave et taktisk angreb, at undvige skud fra modspillerne, at erobre fanen og meget mere.

Handelsspillet

Handelsspillet er et spil der udvikler og udfordrer deltagernes strategiske sans, samarbejde og kreativitet. Holdene skal forsøge at forøge deres formue, ved at købe billigt og sælge dyrt i det komplekse marked. Handelsspillet kræver gode forhandlingsevner, rollefordeling og en sans for at samarbejde om det store overblik.

Hestevæddeløb

I hestevæddeløb overføres livet og stemningen fra travbanen til et aktivt og sjovt event, hvor det taktisk overblik, kendskab på tværs af deltagerne og den muntre stemning er kernen. Oplev den intense stemning fra travbanen når kusk og rytter drøner ned af langbanen, mens tilskuerne hepper på deres favoritter.

Mesterskaberne i Pulsbold

I Pulsbold præsenterer vi alternative boldspil, hvor alle kan være med og opleve glæden ved at spille sammen. På den måde sættes alle deltagerne i spil, ud fra deres forskellige forudsætninger på en sjov og ligeværdig måde. Kommentatorer, musik og tilskuere sørger for den intense stemning på og omkring banen.

Storkommunikation

I forskellige udfordrende rammer, skal der videregives og modtages oplysninger. Her er det grundlæggende, at der anlægges en kreativ tilgang og opbygges en forståelse af dem, som man samarbejder med. Således er storkommunikation en sjov oplevelse, som kan åbne øjnene for nye kommunikationsformer og samarbejdselementer.

Stjerneløb

Et opgaveløb, der tager deltagerne i hold rundt til spændende og udfordrende opgaver. Her er der fokus på sjove opgaver, hvor holdene skal samarbejde om at løse så mange opgaver som muligt. Holdene kæmper om at skaffe flest point. Det er dermed et “løb”, hvor der både er mulighed for at brænde igennem og gå efter sejren, eller koncentrere sig om sjov og hygge på holdet.

Firmaaktiviteter som ryser kollegaer og medarbejdere sammen på kryds og tværs

Stormester

I stormester udfordres den kreative tankegan når vi tager deltagerne igennem udfordrende opgaver, som man kender dem på tv. Der laves realistiske kulisser med kameramæmnd og tv studie.