Kongespil regler - Lær reglerne til det sjove udendørs spil

Kongespil, eller Kubb, er for hele familien og kan spilles en stille og rolig eftermiddag eller i festlige sammenhænge. Spillet kræver kun et større område med græs, selve spillet og to hold, der dyster mod hinanden. Læs med her, for at få styr på reglerne for Kongespil. 

Formålet med spillet er at vælge alle modstandernes kubber, samt kongen til sidst. Hvis man lykkes med dette, har man vundet spillet. 

Afspil video

+500 virksomheder har brugt Pulsevent inklusiv

Sådan gør man klar til at spille

Selve spilpakken består af følgende:

 • 1 konge
 • 10 kubber
 • 6 kastepinde
 • 4 hjørnepinde

Inden man starter spillet, skal banen sættes op. Hjørnepindene bruges til at markere, hvor banen går. Kongen placeres i midten af banen, og de 10 kubber fordele på hvert holds baglinje med 5 på hver. Bliv ved med at læse for reglerne for Kongespil.

Mikkel Curth,

Event Manager

Få et skræddersyet tilbud

Tøv ikke med at kontakte os. Vi laver ofte events med kunder, som selv har ideer, som vi efterfølgende sætter sammen.
 
Ring på 40 89 20 91, skriv en mail på info@pulsevent.dk eller bliv kontaktet ved at udfylde vores formular.

Sådan spilles Kongespil

For at afgøre, hvem der starter, skal hvert hold kaste en kastepind så tæt på kongen som muligt, uden at ramme den. Holdet, der er tættest på, får lov til at starte. 

 • Hold 1 kaster deres kastepinde efter Hold 2’s kubber. Hvis der væltes en eller flere kubber, skal Hold 2 kaste dem over på Hold 1’s banehalvdel. 
 • Nu skal Hold 2 vælte de kubber, de lige har kastet, før de må vælte dem på baglinjen. Hvis det ikke lykkes, så må Hold 1 gå frem til kubberne ude på banen, når det er deres tur. 
 • Sådan fortsætter det indtil enten Hold 1 eller 2 har væltet alle modstanderholdets kubber, og der kun er kongen tilbage. Kongen skal væltes fra baglinjen, uanset om der er kubber midt på banen. 
 • Holdet, der først vælter alle kubber, samt kongen, har vundet spillet.

Kongespil regler, vi tit skændes om

Vi afklarer hurtigt her nogle af de ting, der oftest leder til diskussioner på banen, inden for Kongespil regler. 

 • Hvis den kubb, man skal kaste, lander bag baglinjen, uden for sidelinjerne eller på ens egen halvdel, skal man kaste den igen. Man har 2 forsøg til at kaste, og hvis det ikke lykkes, må det andet hold selv bestemme, hvor kubben skal stå. 
 • Alle kast efter kongen foregår fra baglinjen. 
 • Hvis kongen væltes før alle kubber, har holdet automatisk tabt. 
 • Hvis en kubb vælter, men rejser sig op igen, så tæller man den som væltet. 
 • Man må ikke vælte kubber på baglinjen, før kubberne midt på banen er væltet. 

Vi håber i føler jer klædt på til at spille med vores gennemgang af Kongespil regler. Hvis i hellere vil spille et kortspil, så kan i også læse om reglerne for Røvhul eller Fisk på vores side.

Inspiration til sjove aktiviteter til dit firmaarrangement

Holdorientering

I små teams kæmper I om at opnå flest point I et intenst race mod de konkurrerende hold. Alle kan deltage og bidrage til holdet uanset fysiske forudsætninger. Det fysiske niveau fastsættes ud fra jeres ønsker og behov. Holdorientering er perfekt som en afslutning på en større event, aktivitet i forbindelse med mødeaktivitet eller som en del af en idrætsdag.

Night Games

Få en unik oplevelse, når vi slukker lyset og spiller bold i mørket. Ved hjælp af selvlysende bolde og knæklys får I en helt særlig oplevelse. Boldspillene kan eksempelvis være: Basketball, fodbold, speedminton, battle, volleyball e.lign.

Hvad er et team?

Stratego

Stratego er et sjovt og aktivt spil, der udfordrer teamets samarbejde. De forskellige teams dyster mod hinanden om at indsamle flest point. Det handler i høj grad om at iværksætte den bedste strategi og bruge alles ressourcer. Stratego spilles på et større areal enten ude eller inde.

Battle

Forestil jer spændingen og de bedste elementer fra sneboldskrig, men uden at man bliver våd og fryser. I battle leger I med jeres samarbejde, strategi, rolleafklaring og indlevelsesevne. Det handler om at gemme sig, at skyde modspillerne, at lave et taktisk angreb, at undvige skud fra modspillerne, at erobre fanen og meget mere.

Handelsspillet

Handelsspillet er et spil der udvikler og udfordrer deltagernes strategiske sans, samarbejde og kreativitet. Holdene skal forsøge at forøge deres formue, ved at købe billigt og sælge dyrt i det komplekse marked. Handelsspillet kræver gode forhandlingsevner, rollefordeling og en sans for at samarbejde om det store overblik.

Hestevæddeløb

I hestevæddeløb overføres livet og stemningen fra travbanen til et aktivt og sjovt event, hvor det taktisk overblik, kendskab på tværs af deltagerne og den muntre stemning er kernen. Oplev den intense stemning fra travbanen når kusk og rytter drøner ned af langbanen, mens tilskuerne hepper på deres favoritter.

Mesterskaberne i Pulsbold

I Pulsbold præsenterer vi alternative boldspil, hvor alle kan være med og opleve glæden ved at spille sammen. På den måde sættes alle deltagerne i spil, ud fra deres forskellige forudsætninger på en sjov og ligeværdig måde. Kommentatorer, musik og tilskuere sørger for den intense stemning på og omkring banen.

Storkommunikation

I forskellige udfordrende rammer, skal der videregives og modtages oplysninger. Her er det grundlæggende, at der anlægges en kreativ tilgang og opbygges en forståelse af dem, som man samarbejder med. Således er storkommunikation en sjov oplevelse, som kan åbne øjnene for nye kommunikationsformer og samarbejdselementer.

Stjerneløb

Et opgaveløb, der tager deltagerne i hold rundt til spændende og udfordrende opgaver. Her er der fokus på sjove opgaver, hvor holdene skal samarbejde om at løse så mange opgaver som muligt. Holdene kæmper om at skaffe flest point. Det er dermed et “løb”, hvor der både er mulighed for at brænde igennem og gå efter sejren, eller koncentrere sig om sjov og hygge på holdet.

Firmaaktiviteter som ryser kollegaer og medarbejdere sammen på kryds og tværs

Stormester

I stormester udfordres den kreative tankegan når vi tager deltagerne igennem udfordrende opgaver, som man kender dem på tv. Der laves realistiske kulisser med kameramæmnd og tv studie.