Uno regler - Sådan spilles det populære kortspil
De fleste kender og har spillet det meget populære, farverige og talrige kortspil Uno. Og så ved man også, at der tit kan opstå forvirring og uenigheder om reglerne. Vi har derfor samlet de officielle Uno regler, så der aldrig behøver at opstå tvivl igen. Vi gennemgår også, hvordan man tæller point sammen.
+500 virksomheder har brugt Pulsevent inklusiv
I skal bruge følgende:
- 1 kortspil Uno
- Papir og skriveredskab til at føre point (Hvis man vil)
Mikkel Curth,, Event Manager
Kom godt i gang med Uno regler
Nu er i klar til at spille, og skal finde ud af, hvem der skal give kort ud. Det bestemmes ved, at alle spillere trækker et kort fra bunken, og den med det højeste kort, får lov til at være kortgiver først (kort uden tal, tæller som 0).
Kortgiveren blander kortene, og deler 7 kort ud til hver deltager. Resten af bunken placeres med bagsiden opad. Dette er den lukkede bunke. Kortgiveren vender derefter det øverste kort, og placerer det ved siden af den lukkede bunke. Dette er afkastbunken. Nu er spillet i gang, og spilleren til venstre for kortgiveren, får lov til at starte.
Uno regler, de officielle
BEMÆRK: Hvis første kort er et specialkort, gælder andre regler. Specialkortene, samt spillets afslutning og pointtælling gennemgås efterfølgende.
- Første spiller skal lægge et kort, der enten matcher i farven eller på tallet på det øverste kort i afkastbunken. Har man flere kort med samme tal, må man gerne lægge dem. Man må også gerne spille et specialkort i samme farve, eller en joker. Disse beskrives længere nede.
- Så er det næste spillers tur. Hvis personen ikke kan lægge nogle kort, skal der trækkes et kort fra den lukkede bunke. Her er det forskelligt, hvor mange kort folk spiller med, at man trækker, før man går videre, så det kan I prøve jer frem med. Hvis spilleren trækker et kort, der kan bruges, lægges det i afkastbunken med det samme. Hvis I spiller med, at man maks trækker 3 kort, så går turen videre til næste spiller, hvis spilleren ikke trækker nogle kort, der kan bruges.
- Sådan fortsætter spillet altså, indtil den første spiller er færdig, og ikke har flere kort tilbage på hånden. DOG skal man huske, at når man har 1 kort tilbage på hånden, så skal man sige UNO! Hvis man glemmer det, skal man trække 2 kort op fra den lukkede bunke.
- Hvis den lukkede bunke slipper op, blander man afkastbunken, og lægger den med bagsiden opad, og så fortsætter spillet.
Specialkort
Specialkortene er dem uden tal på, og kan tit skabe røre i spillet. Her gennemgår vi alle specialkortene ud fra de officielle Uno regler, så der ikke opstår tvivl.
- Træk to (+2): Den næste spiller trækker 2 kort fra den lukkede bunke, og turen går videre. Gælder også, hvis det er første kort i afkastbunken.
- Skift retning: Spilleretning vender. Er man kun to spillere, gælder kortet som et spring over kort. Er det første kort i afkastbunken, begynder den, der har givet kort, og deltageren til højre for er den næste.
- Spring over: Dette kort springer den næste deltager i runden over. Gælder også, hvis det er første kort i afkastbunken.
- Joker: Dette kort kan smides på alle kort, og den der smider det, får lov til at skifte farve på runden. Er det første kort i afkastbunken, bestemmer deltageren der starter farve, og turen går videre.
- Joker, træk fire (+4): Hvis man smider dette kort, får man lov til at bestemme farve, og deltagerne efter en, skal trække 4 kort fra den lukkede bunke og derefter går turen videre.
Spillets afslutning og pointtælling
Deltageren, der først kommer af med alle kort, får point efter de andre deltageres resterende kort. Når man har talt sammen, startes en ny runde. Sådan fortsætter man indtil en deltager når 500 point.
- 0-9: Pålydende værdi
- Træk to: 20 point
- Skift retning: 20 point
- Spring over: 20 point
- Joker: 50 point
- Joker, træk fire: 50 point
Vi håber, at I har fået styr på jeres Uno regler. Held og lykke! I kan også læse reglerne til kortspillet fisk eller terningespillet yatzy, hvis i mangler inspiration til spilleaftenen.
Få inspiration til udendørs teambuilding
Holdorientering
I små teams kæmper I om at opnå flest point I et intenst race mod de konkurrerende hold. Alle kan deltage og bidrage til holdet uanset fysiske forudsætninger. Det fysiske niveau fastsættes ud fra jeres ønsker og behov. Holdorientering er perfekt som en afslutning på en større event, aktivitet i forbindelse med mødeaktivitet eller som en del af en idrætsdag.
Stratego
Stratego er et sjovt og aktivt spil, der udfordrer teamets samarbejde. De forskellige teams dyster mod hinanden om at indsamle flest point. Det handler i høj grad om at iværksætte den bedste strategi og bruge alles ressourcer. Stratego spilles på et større areal enten ude eller inde.
5 Kampen
Med 5 kamp kan I styrke sammenhold og relationer på tværs af grupper og deltagere. I kommer som gruppe igennem 5 kreative samarbejdsaktiviteter og discipliner, hvor der blandt andet er vores helt egen “Nak og Æd”, rengøringscurling, gambleren og meget andet. I er blot lovet smil, grin og samarbejde.
Battle
Forestil jer spændingen og de bedste elementer fra sneboldskrig, men uden at man bliver våd og fryser. I battle leger I med jeres samarbejde, strategi, rolleafklaring og indlevelsesevne. Det handler om at gemme sig, at skyde modspillerne, at lave et taktisk angreb, at undvige skud fra modspillerne, at erobre fanen og meget mere.
Hestevæddeløb
I hestevæddeløb overføres livet og stemningen fra travbanen til et aktivt og sjovt event, hvor det taktisk overblik, kendskab på tværs af deltagerne og den muntre stemning er kernen. Oplev den intense stemning fra travbanen når kusk og rytter drøner ned af langbanen, mens tilskuerne hepper på deres favoritter.
Mesterskaberne i Pulsbold
I Pulsbold præsenterer vi alternative boldspil, hvor alle kan være med og opleve glæden ved at spille sammen. På den måde sættes alle deltagerne i spil, ud fra deres forskellige forudsætninger på en sjov og ligeværdig måde. Kommentatorer, musik og tilskuere sørger for den intense stemning på og omkring banen.
Stjerneløb
Et opgaveløb, der tager deltagerne i hold rundt til spændende og udfordrende opgaver. Her er der fokus på sjove opgaver, hvor holdene skal samarbejde om at løse så mange opgaver som muligt. Holdene kæmper om at skaffe flest point. Det er dermed et “løb”, hvor der både er mulighed for at brænde igennem og gå efter sejren, eller koncentrere sig om sjov og hygge på holdet.