Backgammon regler - Bliv klogere på det sjove spil

Du kan finde Backgammon regler her, så du er sikker på at starte spillet korrekt. Backgammon er det perfekte brætspil til en hyggeaften, da det er både sjovt og udfordrende. 

Læs med her for backgammon regler dansk, der kan spilles af både øvede og begyndere. 

Afspil video

+500 virksomheder har brugt Pulsevent inklusiv

Backgammon regler for begyndere og øvede

Kort sagt er Backgammon et brætspil for to personer. Brættet er inddelt i 24 punkter, som er placeret i fire kvadranter. 

Hver spiller har sin egen side af brættet, så man har 12 punkter foran sig. De 12 punkter, som vender mod hver spiller, er vedkommendes hjemland. 

 

Formål med Backgammon

Det gælder om at bringe alle sine brikker hjem først. Den spiller, der først opnår dette, vinder spillet. 

Mikkel Curth,

Event Manager

Få et skræddersyet tilbud

Tøv ikke med at kontakte os. Vi laver ofte events med kunder, som selv har ideer, som vi efterfølgende sætter sammen.
 
Ring på 40 89 20 91, skriv en mail på info@pulsevent.dk eller bliv kontaktet ved at udfylde vores formular.

Hvordan spiller man

Slå om, hvem der først starter. Spilleren med højeste kast starter ved at kaste to terninger, hvorefter vedkommende må rykke det antal øjne, terningerne viser. Det gælder herefter om at rykke sine brikker mod hjemlandet – står din brik alene, kan den slås hjem af modstanderen. Står der dermed to eller flere brikker sammen, er disse i helle. 

Begge spillere har 15 brikker, som altid skal rykkes fremad. En brik kan kun lande på et åbent felt, dvs. et felt, hvor en eller flere af egne brikker står. Det er også åbent, hvis modstanderen kun har en brik stående, eller hvis der ingen brikker er. 

Der findes ikke begrænsning på, hvor mange brikker der må stå på et felt.  

Terningerne i spillet skal ses som to separate, hvilket betyder, at man enten kan vælge et bruge sit slag på en enkelt brik, eller dele det op på to. 

Yderligere Backgammon regler

Du kan selv blive slået ud, eller gøre dette mod din modstander, lander du eller modstanderen på en enestående brik. Bliver du fanget af modstanderen, kan du ikke rykke videre, før du har fået din brik tilbage på pladen. 

Er en brik slået hjem, kommer den tilbage i spillet hos modstanderens hjemland. Dette kan kun gøres ved at lande på et felt, hvor modtageren ingen brikker har. Du mister din tur, hvis du lander på et punkt, der ikke er åbent. 

Hvordan vinder man

Du må først rykke dine brikker helt hjem, når du har alle brikker i dit hjemland. Brikkerne tages ud fra brættet fra de punkter, der svarer til de øjne der vises på terningerne i slaget. 

Du kender nu til de officielle regler backgammon – god fornøjelse! 

Leder du efter andre kortspil regler? Læs mere om UNO, Røvhul, Fisk her. 

Inspiration til sjove aktiviteter til dit firmaarrangement

Holdorientering

I små teams kæmper I om at opnå flest point I et intenst race mod de konkurrerende hold. Alle kan deltage og bidrage til holdet uanset fysiske forudsætninger. Det fysiske niveau fastsættes ud fra jeres ønsker og behov. Holdorientering er perfekt som en afslutning på en større event, aktivitet i forbindelse med mødeaktivitet eller som en del af en idrætsdag.

Night Games

Få en unik oplevelse, når vi slukker lyset og spiller bold i mørket. Ved hjælp af selvlysende bolde og knæklys får I en helt særlig oplevelse. Boldspillene kan eksempelvis være: Basketball, fodbold, speedminton, battle, volleyball e.lign.

Hvad er et team?

Stratego

Stratego er et sjovt og aktivt spil, der udfordrer teamets samarbejde. De forskellige teams dyster mod hinanden om at indsamle flest point. Det handler i høj grad om at iværksætte den bedste strategi og bruge alles ressourcer. Stratego spilles på et større areal enten ude eller inde.

Battle

Forestil jer spændingen og de bedste elementer fra sneboldskrig, men uden at man bliver våd og fryser. I battle leger I med jeres samarbejde, strategi, rolleafklaring og indlevelsesevne. Det handler om at gemme sig, at skyde modspillerne, at lave et taktisk angreb, at undvige skud fra modspillerne, at erobre fanen og meget mere.

Handelsspillet

Handelsspillet er et spil der udvikler og udfordrer deltagernes strategiske sans, samarbejde og kreativitet. Holdene skal forsøge at forøge deres formue, ved at købe billigt og sælge dyrt i det komplekse marked. Handelsspillet kræver gode forhandlingsevner, rollefordeling og en sans for at samarbejde om det store overblik.

Hestevæddeløb

I hestevæddeløb overføres livet og stemningen fra travbanen til et aktivt og sjovt event, hvor det taktisk overblik, kendskab på tværs af deltagerne og den muntre stemning er kernen. Oplev den intense stemning fra travbanen når kusk og rytter drøner ned af langbanen, mens tilskuerne hepper på deres favoritter.

Mesterskaberne i Pulsbold

I Pulsbold præsenterer vi alternative boldspil, hvor alle kan være med og opleve glæden ved at spille sammen. På den måde sættes alle deltagerne i spil, ud fra deres forskellige forudsætninger på en sjov og ligeværdig måde. Kommentatorer, musik og tilskuere sørger for den intense stemning på og omkring banen.

Storkommunikation

I forskellige udfordrende rammer, skal der videregives og modtages oplysninger. Her er det grundlæggende, at der anlægges en kreativ tilgang og opbygges en forståelse af dem, som man samarbejder med. Således er storkommunikation en sjov oplevelse, som kan åbne øjnene for nye kommunikationsformer og samarbejdselementer.

Stjerneløb

Et opgaveløb, der tager deltagerne i hold rundt til spændende og udfordrende opgaver. Her er der fokus på sjove opgaver, hvor holdene skal samarbejde om at løse så mange opgaver som muligt. Holdene kæmper om at skaffe flest point. Det er dermed et “løb”, hvor der både er mulighed for at brænde igennem og gå efter sejren, eller koncentrere sig om sjov og hygge på holdet.

Firmaaktiviteter som ryser kollegaer og medarbejdere sammen på kryds og tværs

Stormester

I stormester udfordres den kreative tankegan når vi tager deltagerne igennem udfordrende opgaver, som man kender dem på tv. Der laves realistiske kulisser med kameramæmnd og tv studie.