Uno regler - Sådan spilles det populære kortspil

De fleste kender og har spillet det meget populære, farverige og talrige kortspil Uno. Og så ved man også, at der tit kan opstå forvirring og uenigheder om reglerne. Vi har derfor samlet de officielle Uno regler, så der aldrig behøver at opstå tvivl igen. Vi gennemgår også, hvordan man tæller point sammen.  

Uno regler

+500 virksomheder har brugt Pulsevent inklusiv

I skal bruge følgende:

 • 1 kortspil Uno
 • Papir og skriveredskab til at føre point (Hvis man vil)

Få et skræddersyet tilbud

Tøv ikke med at kontakte os. Vi laver ofte events med kunder, som selv har ideer, som vi efterfølgende sætter sammen.
 
Ring på 40 89 20 91, skriv en mail på info@pulsevent.dk eller bliv kontaktet ved at udfylde vores formular.
Mikkel-uai-258x258

Mikkel Curth,, Event Manager

Kom godt i gang med Uno regler

Nu er i klar til at spille, og skal finde ud af, hvem der skal give kort ud. Det bestemmes ved, at alle spillere trækker et kort fra bunken, og den med det højeste kort, får lov til at være kortgiver først (kort uden tal, tæller som 0). 

Kortgiveren blander kortene, og deler 7 kort ud til hver deltager. Resten af bunken placeres med bagsiden opad. Dette er den lukkede bunke. Kortgiveren vender derefter det øverste kort, og placerer det ved siden af den lukkede bunke. Dette er afkastbunken. Nu er spillet i gang, og spilleren til venstre for kortgiveren, får lov til at starte.

Uno regler, de officielle

BEMÆRK: Hvis første kort er et specialkort, gælder andre regler. Specialkortene, samt spillets afslutning og pointtælling gennemgås efterfølgende. 

 • Første spiller skal lægge et kort, der enten matcher i farven eller på tallet på det øverste kort i afkastbunken. Har man flere kort med samme tal, må man gerne lægge dem. Man må også gerne spille et specialkort i samme farve, eller en joker. Disse beskrives længere nede. 

 • Så er det næste spillers tur. Hvis personen ikke kan lægge nogle kort, skal der trækkes et kort fra den lukkede bunke. Her er det forskelligt, hvor mange kort folk spiller med, at man trækker, før man går videre, så det kan I prøve jer frem med. Hvis spilleren trækker et kort, der kan bruges, lægges det i afkastbunken med det samme. Hvis I spiller med, at man maks trækker 3 kort, så går turen videre til næste spiller, hvis spilleren ikke trækker nogle kort, der kan bruges. 

 • Sådan fortsætter spillet altså, indtil den første spiller er færdig, og ikke har flere kort tilbage på hånden. DOG skal man huske, at når man har 1 kort tilbage på hånden, så skal man sige UNO! Hvis man glemmer det, skal man trække 2 kort op fra den lukkede bunke. 

 • Hvis den lukkede bunke slipper op, blander man afkastbunken, og lægger den med bagsiden opad, og så fortsætter spillet.

Specialkort

Specialkortene er dem uden tal på, og kan tit skabe røre i spillet. Her gennemgår vi alle specialkortene ud fra de officielle Uno regler, så der ikke opstår tvivl.

 • Træk to (+2): Den næste spiller trækker 2 kort fra den lukkede bunke, og turen går videre. Gælder også, hvis det er første kort i afkastbunken. 

 • Skift retning: Spilleretning vender. Er man kun to spillere, gælder kortet som et spring over kort. Er det første kort i afkastbunken, begynder den, der har givet kort, og deltageren til højre for er den næste.

 • Spring over: Dette kort springer den næste deltager i runden over. Gælder også, hvis det er første kort i afkastbunken. 

 • Joker: Dette kort kan smides på alle kort, og den der smider det, får lov til at skifte farve på runden. Er det første kort i afkastbunken, bestemmer deltageren der starter farve, og turen går videre.

 • Joker, træk fire (+4): Hvis man smider dette kort, får man lov til at bestemme farve, og deltagerne efter en, skal trække 4 kort fra den lukkede bunke og derefter går turen videre.

Spillets afslutning og pointtælling

Deltageren, der først kommer af med alle kort, får point efter de andre deltageres resterende kort. Når man har talt sammen, startes en ny runde. Sådan fortsætter man indtil en deltager når 500 point. 

 • 0-9: Pålydende værdi

 • Træk to: 20 point

 • Skift retning: 20 point

 • Spring over: 20 point

 • Joker: 50 point

 • Joker, træk fire: 50 point


Vi håber, at I har fået styr på jeres Uno regler. Held og lykke! I kan også læse reglerne til kortspillet fisk eller terningespillet yatzy, hvis i mangler inspiration til spilleaftenen.

Få inspiration til udendørs teambuilding

Holdorientering

Bliv rystet sammen gennem fysisk aktivitet. I holdorientering handler det ikke

Hvad er et team?

Stratego

Stratego er et sjovt og aktivt spil, der udfordrer teamets samarbejde.

5 kamp

5 Kampen

5 Kamp 5 kamp styrker sammenholdet og relationerne på tværs af

Battle

Forestil jer spændingen og de bedste elementer fra sneboldskrig, men uden

Pulsrace

Pulsrace er et skræddersyet opgaveløb, der styrker samværet og samarbejdsevnen blandt